Jäsenkirje 3/2017


Värikästä syksyä!

Kesäkeskiviikot Pöljän pysäkillä toteutuivat suunnitellusti, muutamaan ohjelmalliseen iltaan tuli runsaasti ihmisiä. Loppukesästä Teatteri Vivates esitti näytelmää Matkalla ­– tarinoita radan varrelta. Esitys saavutti suuren suosion.

Hallitus tuumailee, että tulevana kesänä keskityttäisiin muutamaan tapahtumaan pysäkillä, eikä keskiviikkokahviloita enää järjestettäisi ainakaan tällä sapluunalla. Sen sijaan tarjoaisimme pientä kulukorvausta vastaan pysäkkiä muiden toimijoiden käyttöön, yksityishenkilöiden tai yhteisöjen. Ottakaapa kantaa ja kertokaa ajatuksistanne Elisalle, p. 050 3633125.

Tänä vuonna ei perinteistä kirpputoritapahtumaa ölympialaisineen ehditty järjestää. Jos harmittaa, tule mukaan organisoimaan. Yhdet tai kahdet lisäkädet eivät olisi pahitteeksi!

Tulevia tapahtumia

 • Pöljän Liänin Leidit järjestävät tapahtumapäivän 1.10. klo 11-15 Seurantalolla. Liitteenä mainos.
 • Kyläsuunnitelmaa päivitämme 5.10. klo 18 alkaen Kotiseututalolla. Tuolloin linjaamme asioita, mihin kylällämme satsataan. Jos haluat vaikuttaa asiaan, tule mukaan. Tilaisuus on kaikille kyläläisille tarkoitettu.
 • Meillä on harvinainen tilaisuus saada teatterikorkeakoulun opiskelijoiden Suomi 100 000 Iltamat Pöljän seurantalolle. Kiertue juhlistaa 100-vuotiasta Suomea maamme 16 seurantalolla. Juha Hurmeen ohjaama esitys kestää tansseineen pari tuntia. 8 euron pääsylippuun sisältyy kyläyhdistyksen järjestämä kahvitus. Ennakkovaraukset Airalta, p. 050 3546267.
 • Lassilan joulun avaus on tänä vuonna 2.12. Siitä tarkemmin seuraavassa jäsenkirjeessä.
 • Kauneimpia joululauluja lauletaan Pöljän koululla alustavan tiedon mukaan maanantaina 11.12.
 • Perheiden pikkujouluja suunnitellaan. Ajankohta selviää myöhemmin.
 • Kyläyhdistyksellä on perhesalivuoro Pöljän koululla perjantaisin klo 17-18.15. Tehdään temppuratoja ja puuhataan yhdessä. Yhteyshenkilö Eija Savolainen, p. 050 3213122. Perhesählyvuoro sunnuntaisin klo 16-17, yhteyshenkilö Anu Heikkinen, p. 050 3060983.

Leikkikenttähanke etenee, työryhmä valmistelee hanketta kokoon Kalakukko ry:n marraskuun kokoukseen. Hankkeen toteutus on kesällä 2018, kaikki ovat tervetulleita talkoisiin.

Kyläparlamentti on sanonut kantansa tulevaan kuntastrategiaan.  Kiteytettynä toivotaan kuntalaisten osallistamista, ihmisläheisyyttä, asuinaluetyytyväisyyttä. Toivotaan, että Siilinjärvellä arvostetaan elämisen laatua, turvallisuutta ja ympäristöä. Lähipalvelujen hyödyntäminen haluttiin tavoitteisiin mukaan. Kyläparlamentin rooli on entistä merkittävämpi, Pöljän kylä on siinä aktiivisesti mukana.

Kaavoitusiltaa suunnitellaan Pöljälle, jahka kunnan henkilöt etenevät siihen pisteeseen. Olkaapa kuulolla.

Kyläyhdistys vuokraa:

 • Dataprojektori, jäsenille 5 €/päivä ei jäsenille 10 €
 • Katos, jäsenille 5 €/päivä ei jäsenille 10 €
 • Kaasugrilli 20 €/päivä
 • Muurikkapannu (100 cm halkaisija) 20 €/päivä

Seuraava jäsenkirje jaetaan marraskuun lopussa. T: Kyläyhdistyksen hallitus