Jäsenkirje 2


Pöljän Kyläyhdistys ry                                                                             Jäsenkirje 2/2016   30.05.2016

 

Aurinkoista kesän alkua, hyvät kyläläiset!

Tänäkin kesänä kyläyhdistys yhteistyökumppaneineen tarjoaa koko perheen tapahtumia kyläläisille, mökkiläisille ja turisteille. Yhdistys vaikuttaa kylää koskevissa asioissa ottamalla kantaa, antamalla lausuntoja ja toimimalla konkreettisesti asuinalueemme elinvoimaisuuden, turvallisuuden ja viihtyvyyden lisäämiseksi. Tavoitteenamme on myös lisätä kyläläisten omatoimisuutta ja yhteistyötä.

 

Kesäkauden avaus Pöljän kylällä lauantaina 11.6.2016

Kesäkauden avajaiset Pöljän pysäkillä (Pysäkkitie 50) klo 10-15. Tarjolla lohikeittoa edulliseen hintaan sadalle ensimmäiselle klo 11-13. Kahvia, mehua, lettuja, kasvomaalausta ja arpajaiset. Myynnissä myös Rädyn leipää. Valokuvanäyttely ”Pöljän porukkaa” avautuu. Kuvia entisistä ja nykyisistä kyläläisistä voi tuoda myös avajaispäivänä makasiinin seinälle.

Tarmo Palvelu Tiensuu (Hoikintie 1) tarjoaa päivän aikana kahvit klo 9-15. Kävijöiden kesken arvotaan tuotepaketti. Kaupan pihassa myynnissä rapsakoita muikkuja.

Viitostuvalla (Viitonen 3140) klo 10-15 Pöljä-tuotteet –10%, ruoka- ja kahvitarjouksia.

Lassilassa (Keramiikkastudio Jenni Linnove, Kaatrontie 13) Sommittelua savella klo 10-15. Materiaali/polttomaksu 5 €.

Minna Heinämäen kotiputiikilla (Tmi Minna Heinämäki, Pitkäranta 19) klo 10-15 Friendtex-muotivaatteita, suklaatarjoilu ja arvonta kävijöiden kesken.

Kesäkauden avajaiset on osa valtakunnallista Avoimet kylät -tapahtumaa.

 

Ohjelmallinen Pöljän pysäkin kesäkahvila keskiviikkoisin klo 18-20

15.6. Liikuta Pöljää Kulttuuripolkukävely pysäkiltä pohjoiseen klo 17

Kävellään pysähtyen kulttuuripolun pohjoispuolen kohteisiin. Matka n. 5 km. Oppaana Aira Roivainen.

22.6. Pöljän suunnistus ja pelejä

Tule koko perheen voimalla etsimään rastit pysäkiltä. Osallistujat palkitaan. Suunnistuksen lisäksi pelataan ulko- ja sisäpelejä. Ohjaajana Piia Ursinius ja Tuula Susilampi.

29.6. Kamera tutuksi

Tutustutaan oman järjestelmäkameran toimintoihin ja harjoitellaan hyvän kuvan ottamista. Sopii kaiken ikäisille. Ohjaajana Marko Lavila.

6.7. Pöljä Spa

Tule nauttimaan Eija Savolaisen kasvo-, ja  jalkahoidoista Oriflamen tuotteilla. Kampauksia tekemässä Piia Ursinius.

13.7. Liikuta Pöljää Kulttuuripolkukävely klo 17  LÄHTÖ KOTISEUTUMUSEOLTA (Museontie 58)

Kävellään pysähtyen kulttuuripolun eteläpuolen kohteisiin. Matka n. 5 km. Oppaana Aira Roivainen.

20.7. Kodin ensiapulaukku tutuksi

Tutustaan ensiapulaukun sisältöön ja pohditaan tuotteiden käyttötarkoituksia. Tehdään yhdessä turvallinen kylä! Opastamassa Laura Tossavainen.

27.7. Pöljäläistä musiikkia

Kokeillaan erilaisia ääniä ja yritetään löytää yhteinen sävel erilaisilla soittimilla. Sopii lapsille ja lapsenmielisille. Ohjaajina Piia Ursinius, Katrin Turunen ja Kaarina Heikkinen.

3.8. Pöljän vastaanotto

Kyläyhdistys kuulostelee kyläläisten kuulumisia ja mökkiläisten mietteitä. Tule juttelemaan. Pysäkillä Elisa Nuutinen ja Aira Roivainen.

Muutokset mahdollisia.

 

Lättähattutapahtuma Pöljän pysäkillä sunnuntaina 7.8.

Pöljän pysäkin kesäkausi päättyy jo perinteiseksi muodostuneeseen lättähattutapahtumaan klo 9-15. Luvassa tanssia, laulua ja runoa, arpoja ja ajatuksen vaihtoa. Kyläyhdistyksen kahviossa makkaraa ja lettua. Makasiinissa esillä Veikko Ruotsalaisen (1921-2014) puuveistoksia.

Keitele-Museon Lättähattu kuljettaa Iisalmesta Siilinjärvelle ja takaisin myös pikkuasemilla pysähtyen, lisäksi Siilinjärvi-Lapinlahti -väli ajetaan edestakaisin päivän aikana. Kyytiin pääsee vaikka Pöljän pysäkiltä. Lippuja on myynnissä ennakkoon kyläyhdistyksessä Aira Roivaiselta p. 050 3546267 ja Siilinjärven kunnalta. Myös pysäkillä ja junassa on lippuja saatavilla. Junan aikataulusta ja hinnoista tiedotetaan kyläyhdistyksen sivulla www.poljankyla.com ja Facebookissa sekä Tiensuun kaupan ilmoitustaululla. Tapahtuman järjestelyissä on mukana Siilinjärven kunta, joka järjestää samana päivänä kotiseutumuseolla Wanhan ajan markkinat.

 

Tanssikurssille

Kevään tanssikurssi saa jatkoa 18.6.Pöljän talolla (Seurantalontie 1). Klo 10-12 mennään Foxia tangon tahtiin, klo 12-13 ruokatauko, klo 13-15 fusku/humppa/jenkka toiveiden mukaan. Ohjaajina Seija Honkalampi ja Antti Liimatta. Ilmoittautumiset 14.6. mennessä Eija Savolainen p. 050 3213122 tai eija@poljankyla.com.

Uimakouluun

Museon uimarannalla järjestetään heinä-elokuun vaihteessa alkeisuimakoulu, 5 x 30 min, ryhmän koko kymmenen 4-6 vuotiasta. Ohjaajana toimii Toni Juvonen, ennakko ilmoittautuminen Eija Savolaiselle 050-3213122 / eija@poljankyla.com. Ajat tarkentuvat myöhemmin.

Osallistu kyläyhdistyksen toimintaan, jäseneksi voi liittyä myös tapahtumissa. Ja Pöljän muisti -kyläkirjaa saa Tiensuun kaupalta, Viitostuvalta ja tapahtumistamme. T: Kyläyhdistyksen hallitus. ​​​